Ferry Center Försäljnings AB, Gaffelgränd 16, 271 42 Ystad 

Boka |  Priser | Allmän info | Bokningsbestämmelser |  Tillbaka till Kanalbåtar| Om Ferry Center | Huvudmeny

 

Allmän information

Det brittiska Kanalnätet är unikt såtillvida att det idag endast och uteslutande är avsett för nöjestrafik. Till skillnad från kanaler och floder i Frankrike, Holland och Tyskland, så möter man alltså inte några pråmar eller övrig kommersiell trafik på de brittiska vattenvägarna. Detta i sin tur gör att denna semesterform är mer lämpad för den ovane seglaren än någon annan flytande aktivitet. På en timma eller så, lär du dig allt som behövs. Och den långsamma hastigheten bidrar även den till att göra en kanalbåtssemester till 'hela familjens äventyr' eftersom kanalbåt kan styras och hanteras av gammal såväl som ung, av den seglingskunnige såväl som av den mest inbitne landkrabban.

Det brittiska Kanalnätet är vidsträckt, men hjärtat ligger samlat mellan Stoke Bruerne och Leeds. Och det är också här som vår partner har sina baser, kanalbåtsdepåer. 
Från varje bas kan man välja olika kanalturer - antingen att man tar sig runt i cirkel genom kanalsystemet eller kryssar fram och tillbaka i ett avsnitt av kanalen.

Svårighetsgraden avgörs dels av sträckan, dels av antalet slussar man ska passera. Till skillnad från vad vi är vana vid på andra ställen i världen, sköter man slussningen själv i det brittiska kanalnätet. Svårt? Inte alls! Tvärtom ganska så roligt och lärorikt.

Mer information om depåer, kanalnätet etc. 
Planer över kanalbåtarna  (pdf)
 

Ladda ner Adobe Acrobat Reader för att läsa pdf-filer
 

© Ferry Center Försäljnings AB 2009
2015-08-05