Hamnkartor

[tillbaka till huvudmenyn]  

 


Port de Cherbourg
Gare Maritime
50100 Cherbourg
Tel +33 2 33 23 44 44

Cherbourg ligger på norra udden av Cherbourg halvön som sticker upp mot England i Normandie. Vägarna till och från staden erbjuder bra förbindelser vidare till norra och östra delarna av Frankrike samt genom nya smarta vägsträckningar, till våra delar av världen genom Belgien, Holland och Tyskland.

För järnvägsresenärer finns närmaste station inne i själva Cherbourg. Det finns en bussförbindelse mellan hamn och centrum.
 
   
Dublin Port
Terminal Road South, Ferryport, Dublin 1
Tel: +353 1 607 5519

Dublins färjehamn ligger c:a 3 km från Dublins centrum.
Om du reser med bil är detta den perfekta hamnen då det är enkelt att ta sig mellan hamnen och Irlands alla delar eftersom en stor del av vägnätet strålar ut från Dublin.


Dublin Port har bussförbindelse (BUSS 53) till Dublins centrum för de passagerare som reser utan bil. Restiden mellan hamnen och  Dublin Busarus (Central Bus Station) är c:a 15 minuter under normala trafikförhållanden. En enkelbiljett kostar f.n €2.50 för vuxen och €1.25 för barn.

För järnvägsresenärer finns närmaste station i Dublin Centrum, Tag skyttelbussen.

 

 

   


Holyhead Port
Salt Island, Holyhead, Gwynedd LL65 1DR
Tel +44 8717 300 200


Korttidsparkering finns i direkt anslutning till terminalen. Här får ni stå max 20 minuter utan kostnad. Står ni längre, riskera ni att bilen förses med hjullås som ni får betala £50.00 för att få bort! Denna parkering ska alltså endast utnyttjas för snabba ärenden i terminalen.

Långtidsparkering finns inte alltför långt från terminalen. Att parkera här kostar  £5.00 per dag eller £20.00 för en vecka. Biljettautomat finns i anslutning till parkeringsplatsen. Från P-platsen till terminalen går en gratis skyttelbuss. Denna buss går i anslutning till färjeavgångar och -ankomster.

För järnvägsresenärer erbjuder Holyhead goda förbindelser i det brittiska järnvägsnätet. Stationen är belägen i själva terminalbyggnaden. Restid från London c:a 4 tim och från Manchester c:a 2,5 tim

 

   
Pembroke Port
Pembroke Dock, Pembrokeshire SA72 6TW
Tel: +44 8717 300 500

Pembroke Dock, på den sydvästra udden av Wales, ligger strax intill motorvägen M4, vilket gör detta till den ideala hamnen om man reser till och från London eller de södra delarna av England - i synnerhet från och till hamnarna vid Engelska Kanalen - om man t.ex. kör till England via Kontinenten och vill vidare till Irland

Korttidsparkering (max 20 min) finns utanför terminalbyggnaden. Står ni längre, riskera ni att bilen förses med hjullås som ni får betala £50.00 för att få bort! Denna parkering ska alltså endast utnyttjas för snabba ärenden i terminalen.
Här finns ingen långtidsparkering, utan sådan får ni i så fall hitta inne i Pembroke.

Järnvägsstation finns inte långt från terminalen men avgångsfrekvensen är starkt begränsad.

 

   
Gare Maritime,
29680 Roscoff
Tel +33 2 98 61 17 17

Roscoff ligger på Bretagne-kusten c:a 24 km från Morlaix. Detta är kanske inte speciellt den mest utnyttjade hamnen för Skandinaver som reser till och från Irland, men vill man passa på att kombinera sin resa med en utflykt i västra delarna av Frankrike - eller till Loiredalen, så ligger hamnen bra till.

Det finns järnvägsstation i Roscoff men ankomst- och avgångsfrekvensen är mycket låg.

 

 

   
Rosslare Port
Rosslare Harbour, Co Wexford
Tel: +353 53 913 3158

Rosslare Harbour ligger på Irlands sydöstligaste udde. Detta är den perfekta hamnen för er som reser till eller kommer från de östra, sydöstra, västra och sydvästra delarna av landet samt Midlands via det vägnät som utgörs av N11/N25.Rosslares järnvägsstation ligger i direkt anslutning till terminalen och erbjuder utmärkta vidaretransporter på det irländska järnvägsnätet

 

 

 

 

För innehållet på denna hemsida svarar Ferry Center Försäljnings AB i egenskap av Generalagent för Irish Ferries i Skandinavien.
Vi reserverar oss för fel och uteslutningar

©Ferry Center Försäljnings AB, Gaffelgränd 16, 271 42 Ystad, Sverige
Senast uppdaterad 2015-09-21